Thursday, 12 December 2013

Jauh.

Saya tak tahu nak gambarkan ape yang saya rasa. Masa awak mula2 cakap pasal outstation g russia tu pun saya dah xsedap duduk. Russia tu satu nya jauh, satu lagi ex awak dok situ. And sekarang walaupun sebenarnya xde ape tapi hati seorang perempuan xboleh lari dari overthinking. Ntah, penat nangis tiap2 hari. Penat sangat. Awak, balik la cepat ye :'(

Monday, 15 April 2013

CAPITAL DOT DOT DOT

Perasaan tu Allah yang pegang. Aku suka dia. Ye, dia. "I"! Ntah la. Dulu dh pernah ada rasa nie tapi aku biarkan je. Mungkin suka sebab dia baik and dia pakwe kawan aku so dia pn macam kawan aku. Tapi sejak akhir2 nie perasaan tu makin lama makin lain. Makin suka dia sampai aku jeles2. Ntahpapentah! Bila dah ada wechat nie tiap2 hari dok wechat aku. Caring satu hal. Selalu suruh aku makan klo xmakan lagi. Tanya aku dok buat ape. Bila aku bangun je pagi2 ada wechat dari dia "selamat pagi chekteng!" Kadang2 aku setkan dalam hati jangan harapkan wechat selamat pagi dari dia last2 celik mata ada je dia hantar. Confuse =='

Saturday, 13 April 2013

Fall for !

Fall for someone who is already taken is not cool okey! Not cool at all. And for me it is the second time.

Thursday, 4 April 2013

Tolong daku.

Ya Allah,

Aku mahu aku okey balik dengan dia.

Aku rindu.

Tapi tiada jalan yang boleh betulkan kembali apa yang telah berlaku.

Ya, benda nie jadi masa aku masih perlukan dia.

Ya Allah, tolong aku......

Tuesday, 1 January 2013

20 ?









dah kenapa banyak sangat nombor 20 tu ? haha . ceteka2 .
okey . 20 tu sebenarnya umur aku . dengan rasminya bila terdetiknya jam 0000 malam tadi terhapuslah angka 1 dihadapan umur aku . uuuuuu ~ ayat ! haha .

walaupon befday aku belum lagi sampai . haha . mintak hadiah . tapi separuh hati aku cakap aku still 19 tahun and separuh hati aku lagi cakap aku dah officially 20 tahun . haha . dilema !

*ntahpape punya entry . kahkahkah !

bye 2012 , welcome 2013 )

hai2 you'olls ! happi new year 2013 ! bommm ! bommmm ! *soundefek bunga api . haha .



nampak eiffel tower ? sambut tahun baru kat paghis . hahaha :p

gembira dengan tahun baru ? nice *kasi thumbs up . okey , tahun 2012 aku sangat lah horrible . seriously . banyak masalah . yeah ! a lot of them .
*eleh ! minah nie ye2 je . tu blom jadi gabenor bank negara . lagi banyak masalah kot .
okey ! masalah yang dihadapi oleh gabenor bank negara ke sape ke let them handle themselves . haha . masalah aku , dok dalam kepala aku , aku yang kena handle , aku yang kena pikir ! bagi kanak2 yang baru nak masuk 20 tahun nie , hati aku belum cukup kuat untuk terima a big fat problem yang datang berguing2 macam snow ball yang kecik tu bila dah guling2 atas snow akan jadi besar dan boleh membunuh orang .

        .........................................................................

ape aku merepek nie ?
okey la , aku takde azam tahun baru yang meletup va va voommmm macam orang lain . aku ada satu je harapan .


" moga Allah beri aku kekuatan super power punya untuk aku hadapi hari2 depan , moga Allah kasi hati aku jadi kuat macam badang , moga Allah guide aku untuk semua masalah yang perlu untuk aku buat keputusan , moga Allah akan tabahkan hati aku yang sangat2 rapuh nie untuk terima segala benda yang menyedihkan dan moga Allah akan tetap guide aku to the right path :') "

p/s : hoping for a positive changes in your heart about me . i miss u . please don't hate me . i'm sad ! 

Thursday, 20 December 2012

flaws !

hai tawan2 :)
ha , bertemu lagi kita lepas beberapa minggu aku xupdate blog . haha . lazy me , u can shoot me . haha . okey , dari semalam lagi nak update blog sebab internet baru bayar . haha . tapi , macam biasa , lame excuse , takde idea . sometimes , aku terfikir takde ke ubat yang boleh dimakan untuk mendatangkan idea , okey , stop ! me is merapu . haha :D

okey , tengok tajuk entry *scroll , scroll

bukan lah tujuan aku untuk menunjukkan kelemahan di tempat public nie kan tapi tetiba aku terfikir rupanya bukan semua benda yang ada dalam aku kekal . okey ! tak faham ? cemni , contohnya . dulu aku tak takut tinggi tapi sekarang bila kat tempat tinggi perut aku bergelora dan it is so scary . haha . paham ? okey second , air . aku tak suka sangat dengan air . bukan la air dalam bilik mandi tapi laut . it is sangat menakutkan bila tengok air yang biru dan hijau itu . heee ! xpenahnya aku nak mandi laut sampai tengah2 sana . kalau g pantai pon aku jarang bukak selipar .

tapi ! dulu benda2 tu semua aku tak takut . tak tahu kenapa ianya jadi something yang menakutkan . aku jadi macam "hish ! xnak la buat benda2 yang ada kaitan ngan laut or tinggi ." tapi sometimes aku nak sangat pegi wall climbing . hehe . one day , mana taw can reduce my weakness kan . haha .



kalau sampai tempat cam kat atas nie memang aku tak turun kereta la jawabnya . dah la tinggi , laut pulak bawah tu . hish ! jatuh , mati sia2 . haha .

contoh nya gini la . aku nak download gambar nie pon macam rase serem sikit . perut toksah cakap la .

okey , conclusionnya . everyone has their own weaknesses . aku , nie la antara weakness aku banyak l;agi tapi takkan nak tulis sini . haha . rahasia kerajaan la semua tu kan ? haha . okey , setakat nie dulu .

adiosa :)