Sunday, 13 May 2012

nak wish untuk hari ibu jugak lah .





banyakkan peristiwa untuk bulan mei nie . nie hari ibu . 3 hari lagi hari guru plak . bagi ak yang dah tua dan dah tak sekolah nie aku wish hari guru melalui FB je untuk cekgu2 sekolah dlu.. actually ak tgk kat FB byk je orang2 dok post pasal mak masing2.. ak pon nak post jugak la.. p kat sini.. hehe..




haa ! amboi . kelas kau . hehe . bukan gambar ma ngan abah ak . nie gambar ma je . SRK tu patung je . haha  .

Sabda Rasulullah S.A.W :- 
Kalian akan mengikuti adat tradisi umat sebelum kamu sejangkal demi sejengkal. Sehasta demi sehasta, sehingga sekiranya mereka masuk ke dalam lubang biawak (pun), kamu akan mengikutinya juga. Para sahabat nabi bertanya : Wahai Rasulullah, apakah mereka itu orang-orang yahudi dan Nasrani? Jawab baginda Rasulullah: Kalau bukan mereka, siapa lagi? ( HR Abu Said al Khudri )

ape kena mengena hadis kat atas ngan hari ibu . xde sebut pasal hari ibu pon , kan ? ha , meh nak story bila  baca betul2 hadis tu dia cakap pasal adat tradisi kan ? so pasal cara sambut hari ibu la . tak payah la dok sambut ikut orang barat . wat parti sana sini . ibu hanya nak kita ingat dia je . bagi yang bekerja atau belajar jauh sila2 la call ibu anda2 ye . kalau banyak duit buleh la beli hadiah baju k tudung ke , kan . bersederhana adalah yang terbaik . kalau bagi hadiah result exam yang BOOMMM ! pon lagi bermakna tau .

PESANAN PENAJA : selamat hari ibu untuk ibu2 semua . buat ma i love you so much2 . muahh2x !

: credit to
AKIF ASRI sbb tagged gambar tu kat FB . thanks so muchie2 :)

No comments: